nedjelja, 15. ožujka 2015.

Nogomet je moj život


Nadža Kurjak je kapetanica ženskog nogometnog kluba Ombla i  igra na poziciji srednjeg veznog igrača. Aktivno se počinje baviti nogometom već s 10 godina, a za Omblu je počela igrati 2006. godine. Također, zabilježila je 22 nastupa i dva pogotka za Hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju. U ovoj godini sa Omblom nastupa u Prvoj hrvatskoj ženskoj ligi, dok u slobodno vrijeme trči, igra nogomet sa prijateljima,  prati i analizira utakmice. Omiljeni klub joj je Real Madrid zbog dinamične i atraktivne igre.

Kako teku pripreme kluba?
Počeli smo trenirat prije mjesec dana i zadovoljne smo s onim što smo odradile, u nedjelju imamo zadnju provjeru pred početak prvenstva, gdje ugošćujemo ekipu iz Crne Gore. Prije  mjesec dana smo igrale protiv njih i izgubile smo, ali nismo nastupile u punom sastavu i stoga ćemo u nedjelju biti kompletne i očekujem pozitivan rezultat.

Što očekujete od drugog dijela prvenstva?
Od drugog dijela prvenstva očekujem puno bolji rezultat od onog kojeg smo ostvarile u jesenskom dijelu prvenstva. Imamo utakmicu manje, ali i vjerunem u nas jer se sada ipak malo više poznajemo međusobno i moramo vratit bodove gdje smo „kiksale“ protiv Trnave i Pregrade. Obje utakmice igramo kod kuće i sa tim dvjema pobjedama nadam se da ćemo osigurati sredinu tablice.

Koji su ciljevi kluba?
Ovu sezonu smo se vratili u Prvu ligu i najvažnije je da ne ispadnemo, da se za sljedeći dio sezone mozemo pojačati s još dvije ili tri igračice i početi još intenzivnije trenirati i vjerujem da tada možemo biti među prve tri ekipe.

Kako ste se počeli baviti nogometom?
Nogometom sam se počela bavit od malena. Najprije sam uvijek igrala sa dečkima, a od petnaeste godine prvi puta počinjem trenirati u ženskom nogometnom klubu i od tada mi nogomet predstavlja sve u životu.

Tko je za Vas najbolji nogometaš svijeta i zašto?
Najbolji nogometaš svijeta je Cristiano Ronaldo iz toga razloga što je kompletan igrač. Ima sve što je potrebno jednom nogometašu da bude na samom vrhu - tehniku, brzinu, igru glavom i željan je dokazivanja i to ga tjera da svaki put bude sve bolji i bolji.